marți, 22 octombrie 2013

Varza rosie inabusita cu branza de capra

Si a venit si randul verzei. Rosie, bine inabusita si garnisita cu o branza moale de capra. I-a facut fata cu brio muschiuletului de porc, iar gustul usor acru s-a echilibrat cu dulceata piureului de mere.


Ingrediente:

  • 1 varza rosie
  • 3 linguri unt
  • 100 ml otet de vin alb
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura sare neiodata
  • 1 lingura otet balsamic
  • 100 g branza moale de capra

Varza se curata de foile exterioare si se toaca marunt.

Intr-o cratita adanca se topeste untul, dupa care se adauga varza, otetul, apa, zaharul brun si sarea. Se acopera si se da la cuptor, la 160°C, pentru aproximativ 2 ore, amestecand la fiecare 30 de minute.

Se serveste fierbinte, cu bucatele de branza moale de capra deasupra.


Enjoy!

sursa reteta: Jenny Steffens Hobick

Un comentariu:

  1. Varza rosie nu am mancat decat sub forma de salata si atat, reteta e cel putin interesanta. Fara sa gust nu-mi pot imagina ce fel e :)

    RăspundețiȘtergere