Dupa cum ziceam si pe FB, ieri a fost zi de mare fusion-eala. Ca, deh, mai trebuie din cand in cand. A fost muschiulet de porc, a fost varza rosie innabusita si cu topping de branza de capra si a fost si piure de mere. Si da, au fost toate in aceeasi farfurie. Si da, a fost alegerea lui Radu :) Interesanta combinatia pentru unii, ciudata rau pentru altii, luate una cate una au fost chiar foarte bune.
Dar sa incepem cu partea cea mai buna, muschiuletul de porc :).
Pentru inceput se amesteca intr-un vas incapator urmatoarele: 2 catei de usturoi zdrobiti (noi am pus unii huge, deci merg si 4 :)), 1 lingura sos soia, 2 lingurite sos Worchestershire, 1 lingura mustar, 1 lingura zahar brun, 2 lingurite sare neiodata si 1 lingurita piper macinat. In aceasta compozitie se marineaza, pentru cel putin 30 de minute, doua bucati de muschiulet. Noi l-am tinut ceva mai mult de o ora, poate doua.
Intre timp se incinge cuptorul la 180°C.
Dupa ce muschiuletul s-a imprietenit suficient cu baitul, se scoate si se prajeste vreo 3 minute pe fiecare parte, in putin ulei de masline, pana se rumeste frumos, dupa care se introduce in cuptorul incins (fara acoperi tigaia) pentru 20 - 25 minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se acopera si se lasa sa se odihneasca cam 5 minute.
Rezulta o carne moale si gustoasa, numai buna pentru garnitura cu varza rosie si mere, dar despre ele va voi povesti maine :).
Enjoy! :)
sursa reteta: Jenny Steffens Hobick
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu