sâmbătă, 12 octombrie 2013

Somon la tigaie cu garnitura de legume

Somonul la tigaie este una dintre mancarurile mele (a se citi Simona :)) preferate. Pe cat de simplu se face aceasta reteta, pe atat este de buna. Unde mai pui ca este si sanatoasa. Ce sa iti doresti mai mult? "O friptura de porc, poate?!" ar zice Radu, dar asta este alta poveste :)

Ingrediente:
  • 1 file somon de aproximativ 500 g;
  • 400 g legume congelate (morcovi, conopida, broccoli);
  • condimente (sare neiodata, piper, coriandru, boabe de mustar si chilli);
  • 1 lamaie.

Fileul de somon se imbraca pe partea fara piele in amestecul de condimente. La inceput foloseam un amestec de condimente gata preparat pe care ni l-a adus Mona dintr-o vacanta in Grecia. Mi-a placut atat de mult incat l-am recreat. Se prajeste somonul intr-o tigaie grill, usor unsa cu ulei, cam 10 - 15 minute sau cat sa se patrunda pana la jumatatea grosimii lui. Prima data se prajeste cu pielea in jos dupa care se intoarce cu grija si pe cealalta parte, careia ii va lua ceva mai putin timp sa se faca. Important este ca tigaia sa fie bine incinsa cand se pune pestele in ea, astfel incat sa nu se lipeasca. La final se intoarce cu fata in sus si se stropeste cu zeama de lamaie.

Intre timp se incinge o tigaie mai inalta, se pune o lingura ulei de masline si se adauga amestecul de legume congelate, putina sare neiodata si un pahar de apa rece. Se acopera tigaia si se lasa la foc mediu pana scade toata apa si se calesc putin legume.

Somonul si legumele fac pereche buna, mai ales daca le acompaniaza un pahar de vin alb, sec si rece. Sau poate doua :)


 Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu