Nimic nu merge mai bine pe vremea asta uracioasa decat o supa fierbinte. Daca e si delicioasa, cu atat mai bine :) Daca are si ciuperci... perfect! Plina de proteine, este atat de satioasa, ca poti sari peste felul doi. Si in acelasi timp este si usoara, astfel ca poti sari si peste colebilul de dupa :)
Dar este supa sau ciorba? Aceasta-i intrebarea. Am avut multe discutii pe aceasta tema si am concluzionat, cu ajutorul dex-ului, ca atata timp cat zeama nu este acrita, indiferent de cate legume are mancarea noastra, ea este supa. Cand o acrim, fie cu bors, fie cu zeama de lamaie, fie cu ce o fi, devine clar ciorba :) Asadar avem o mancare 2 in 1. Pentru ca se poate servi si cu lamaie, si fara. Deci si supa, si ciorba :) Dupa chef si pofta!
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 1 ardei kapia
- 2 morcovi
- 1 foaie de dafin
- 200 g smantana grasa
- 2 - 3 catei de usturoi
- 1 galbenus
- sare si piper
- marar tocat
Pentru inceput se pregatesc legumele: ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie cubulete, iar morcovul felii. Ciupercile, daca sunt mici si foarte fresh se taie felii cu tot cu codite, dar daca sunt mai mari, li se indeparteaza coditele si se pastreaza doar palariile, care se taie felii.
Ceapa, ardeiul si morcovul se pun la calit in doua linguri de ulei de masline, pana se inmoaie putin. Se adauga si ciupercile si se calesc in continuare pana acestea isi lasa toata zeama. In acest moment se condimenteaza cu sare si piper, se adauga foaia de dafin si apa fierbinte cat sa acopere bine legumele, mai multa sau mai putina, in functie de cat de deasa ne place sa fie supa.
Cand sunt fierte ciupercile, supa este gata. In acest moment se freaca usturoiul pisat cu galbenusul si smantana si se adauga supa, putin cate putin, pana aducem amestecul la o temperatura apropiata supei. Se toarna in supa, se mai dau 2 -3 clocote, se presara cu marar proaspat tocat si gata... va poftim la masa :). Cat mai repede, caci supa este mai buna cat este fierbinte. Cine doreste o poate imbogati cu zeama de lamaie si/sau putin ardei iute.
Enjoy!
Super! Sigur o sa fac si eu!
RăspundețiȘtergereEste super buna! Neaparat s-o faci :)
Ștergere