sâmbătă, 19 octombrie 2013

Oua texane

Habar n-am daca reteta aceasta chiar asa se cheama, daca este chiar de la mama ei din Texas, dar noi asa o stim de la Ela si asa i-a ramas numele. Nici nu mai stiu daca am retinut reteta chiar asa cum ne-a povestit-o, oricum de cate ori am facut-o, ceva sigur am modificat, 'cause everything is better with a little twist. Chiar asa :). Cert este ca este un mic dejun perfect, copios si delicios. So, thank you, Ela!

Pe principiul "everything is bigger in Texas" :), se alege o felie de paine mai mare si i se decupeaza mijlocul, fara a-l arunca. Intr-o tigaie se incinge o lingurita ulei de masline si o bucatica de unt, iar in acest amestec se prajeste atat felia de paine, cat si mijlocul ei. Amestecul de grasimi trebuie sa fie bine incins (dar nu cat sa fumege :)), altfel painea se va imbiba in el prea tare. Cand s-a rumenit frumos pe o parte, se intoarce felia de paine si se sparge un ou in mijlocul gol. Se asezoneaza cu sare si piper si se pune capacul pana se face oul. Atentie, galbenusul trebuie sa ramana moale. Daca si curge este perfect :)


Mijlocul painii se prajeste mai repede, astfel ca pana este gata oul ne putem ocupa de el. Se garniseste cu ce se doreste sau cu ce se gaseste prin frigider. Noi am pus niste sunca afumata, rosii, fulgi de parmezan si putin patrunjel. Pe langa gustul bogat, ii da si o culoare frumoasa farfuriei :).


Ambele paini se servesc calde,  cu pofta si cu dor de prieteni dragi :)

Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu