Si a venit si randul doamnei verze sa se imprieteneasca cu domnul porc. Si au facut-o la modul cel mai sincer si dezinteresat. Desi ea era cam acra si el cam gras. Totul la un pahar de must si unul de bere, sub atenta supraveghere a lui Radu. Sa fie intr-un ceas bun :)
Ingrediente:
- varza murata – 2 kg
- piept de porc – 1,400 kg
- 3 cepe mici
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- ulei
- 150 ml bulion
- condimente (piper, chimen, cimbru, foi de dafin, oregano, boia dulce)
- optional ardei iute, smantana etc.
Varza murata se lasa in apa rece sa iasa sarea din ea, cam
jumatate de ora – o ora, depinde de cat este de sarata. Se stoarce foarte bine
si taie marunt.
Ceapa, ardeiul si morcovul se taie marunt, cubulete sau felii. Se pun
la calit in doua - trei linguri de ulei incins. Cand s-au inmuiat putin si ceapa
incepe sa devina transparenta se pune carnea taiata cuburi, ca pentru gulas. Se
lasa sa se rumeneasca usor.
Cand carnea este rumenita se adauga varza si condimentele. Eu am pus dupa ochi – vreo 5 foi de dafin, cam
o lingurita de chimen si cam doua de boia dulce, cam jumatate de lingurita de
cimbru si jumatate de lingurita de oregano, iar piperul l-am macinat fara zgircenie. Se pune o cana sau doua de apa, se amesteca si lasa sa
fiarba. Se mai gusta, se mai completeaza cu apa sau condimente, daca e nevoie.
Cand varza e aproape fiarta si carnea inca nu se desface singura se pune si
bulionul. In total, la mine a durat totul cam o ora si jumatate.
Oricum, important e sa aveti ardei iute. Murat ori proaspat.
Daca vreti puteti picura in farfurie, deasupra verzei, si putina smintina. Daca
mai aveti si o bere nefiltrata, rece, ori un pahar cu must la indemina, cu atit
mai bine.
Enjoy! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu