Perfecti fie cu o cana de lapte, fie alaturi de o cafea, poate si cu un ceai savuros, biscuitii cu nuca au intrat in topul preferatelor noastre dulci rontaieli. Reteta este tot de la Diva in bucatarie, ca si in cazul biscuitilor ciocolatosi cu buline neserioase. Of, si cate retete tentante mai gasiti pe acolo...
Ingrediente (pentru aproximativ 50 buc):
- 320 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 140 g zahar pudra
- 60 g zahar brun
- 1 praf sare
- esenta vanilie
- 2 oua
- 140 g nuca
Se freaca bine untul cu cele doua tipuri de zahar, dupa care se incorporeaza oul si esenta de vanilie. In loc de esenta de vanilie, eu am pus o lingurita de zahar vanilat facut in casa (amestec zahar pudra cu cateva pastai goale de vanilie si il pastrez inchis ermetic intr-un borcan). Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Dupa ce se omogenizeaza compozitia se adauga si nuca tocata grosier.
Cu o lingurita se iau bucati din aluat si se pun direct in tava tapetata cu hartie
de copt, lasand putin spatiu intre ele.
Biscuitii se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 12-15 minute, se mai lasa sa stea vreo 10 minute in tava si dupa ce se scot din cuptor, ca sa se desprinda usor, dupa care se racesc pe un gratar. Se servesc ca atare sau pudrati cu zahar vanilat. Se pot pastra mai multe zile intr-o cutie metalica. Nu stim exact cate, ca la noi n-au rezistat prea multe :)
Enjoy! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu