Era sa si uit de piureul de mere. Nimic mai simplu, ati putea spune. Si totusi... Uneori e bine sa ne mai si complicam putin. Rezultatul merita. Macar asa, din cand in cand :)
Ingrediente:
- 8 mere
- 2 linguri unt
- 120 ml suc de portocale proaspat stors
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura zahar brun
Se curata merele de coaja si cotor si se taie bucati. Se pastreaza putina coaja din partea rosie a marului. Aceasta se adauga pentru a-i da sosului un colorit frumos si se indeparteaza inainte de servire.
Intr-o cratita se topeste untul si se caramelizeaza zaharul cam 2 minute, dupa care se adauga merele, sucul de portocale, scortisoara si coaja de mar. Se lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se acopera cratita si se introduce in cuptorul incins la 160°C, pentru aproximativ 1 ora. La final se amesteca cu un tel in forma de para. Doua - trei miscari si sosul este gata :)
Se serveste fierbinte la friptura.
Sau bine racit si cu frisca, ca desert.
Enjoy!
Sursa reteta: Jenny Steffens Hobick
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu