vineri, 13 decembrie 2013

Tartine cu avocado, somon afumat si ou moale

Unii ar zice ca este mic dejun, altii ca ar merge mai bine la un brunch sau ca o cina rapida si lejera. Indiferent cind si cum va veti decide sa le gustati, alegerea va fi cit se poate de potrivita. Pentru ca este o mancare absolut delicioasa si se mai face si al naibii de repede. Mai ales daca ai in casa un specialist in poached eggs - cum zice englezu' la oua posate sau oua romanesti :).

Din miezul unui avocado bine copt, zdrobit cu furculita, se face o pasta, adaugand sare, piper, putin usturoi pisat si zeama de lamaie. Daca se doreste, se poate adauga si o rosie tocata marunt. Acest amestec se intinde pe felii de paine prajita, se acopera cu fasii de somon afumat si, right on top, un ou moale, posat.


Oul posat nu se face atat de greu pe cat ar parea, dar iti trebuie putina rabdare si atentie. Radu le are din plin pe amandoua asa ca el este specialistul si va si zic cum le face :). Se pun la fiert intr-o cratita mai mica (asa, de vreun litru) cam 500 ml de apa impreuna cu 1 lingura de otet si un praf de sare. Oul se sparge intr-o canuta, iar cand fierbe apa se face un vartej cu o lingura, dupa care se lasa sa alunece usor oul fix in centrul vartejului, pentru a nu se imprastia. Se fierbe la foc mic cam 3 - 4 minute, astfel incat galbenusul sa ramana moale si sa curga frumos cand il tai. Operatiunea se repeta pentru fiecare ou in parte.

Enjoy! :)

sursa: le blog piquant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu