marți, 2 septembrie 2014

Paste cu bacon si ciuperci

Bacon si ciuperci, o combinatie intotdeauna castigatoare. Mai ales daca adaugi niste smantana si paste... ce mai,  o nebunie :)!




Ingrediente:

  • 400 g paste
  • 250 g bacon
  • 500 g ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml smantana lichida
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper

Pastele se fierb in apa cu sare, confom instructiunilor de pe pachet.

Baconul, taiat cubulete, se caleste intr-o tigaie antiaderenta, fara adaos de ulei (lasa oricum multa grasime), dupa care se adauga ciupercile, taiate felii. Se asezoneaza cu sare si piper. In ceea ce priveste sarea, este bine sa o adaugati spre final, cand puteti gusta amestecul, caci baconul poate fi suficient de sarat pentru toata mancarea. Cand s-a evaporat toata zeama lasata de ciuperci, se adauga usturoiul pisat, se caleste aproximativ 1 minut, dupa care se adauga smantana. Se mai tine pe foc cat sa se ingroase putin, aproximativ 5 minute, dupa care se adauga patrunjelul tocat si se amesteca cu pastele fierte si strecurate. Daca este nevoie, se mai poate adauga putin din apa in care au fiert pastele. Cel mai bine este ca atunci cand strecurati pastele, sa pastrati o cana din apa in care au fiert, just in case.

Se servesc fierbinti, cu parmezan ras deasupra. Iar daca vreti si un pahar de vin, nu va sfiiti :).



Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu