sâmbătă, 23 august 2014

Evantai de vinete cu rosii si mozzarella

Aceste delicioase evantaie de vinete au fost de departe hitul verii trecute, astfel ca nu se putea sa nu le refacem imediat ce am avut acces la primele vinete adevarate, de gradina, de anul acesta.


Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 150 g mozzarella
  • 2 rosii 
  • cativa catei de usturoi
  • busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • sare

Se spala vinetele si se feliaza, pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita. Se sareaza usor si se lasa la scurs aproximativ 30 de minute.

Intre timp se pregatesc celelalte ingrediente. Se feliaza rosiile si mozzarella, iar din usturoiul tocat, frunzele de busuioc, sarea si uleiul de masline se face un sos in mojar.

Se aseaza vinetele intr-o forma termorezistenta (de data aceasta am folosit cate o forma pentru fiecare vanata - fiecare cu portia lui :)). Intre feliile de vinete se alterneaza felii de rosii si mozzarella, iar deasupra se toarna amestecul de busuioc. 


Se dau la cuptor, la aproximativ 180 °C, pentru 45 - 60 de minute, in functie de grosimea feliilor de vanata. Sa nu va speriati daca parte din mozzarella se topeste. Sosul format este absolut demential :).


Se mananca cu pofta si, de preferat, cu un rose rece alaturi :) 

Enjoy! :)

2 comentarii:

  1. Am si eu o reteta asemanatoare, dar este programata pe 8 septembrie! Minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In acest caz ar trebui sa imi pun un remider. Suntem innebuniti dupa vinete, nu vrem sa ratam nici o reteta noua :)

      Ștergere