vineri, 29 august 2014

Salata calda de kale cu bacon si crutoane

Prima reteta in care am incercat kale-ul atat de laudat a fost o salata cu capsuni si telemea. A fost atat de buna si ne-a placut atat de mult incat am refacut-o de cateva ori. As fi incercat ceva nou, dar nu prea aveam idei. Pana am dat peste aceasta reteta. Nu am respectat-o intocmai, dar a iesit fix ce trebuia :).


Ingrediente:

  • 300 g kale (curatat de nervura principala si rupt bucati)
  • 150 g bacon
  • 1 catel de usturoi
  • 2 felii de paine (toast integral, fara coaja)
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • o jumatate de lamaie


Baconul se prajeste intr-o tigaie antiaderenta, foarte bine incinsa, fara adaos de ulei, doar asezonat cu piper (din abundenta as zice eu), pana devine crocant, dupa care se scoate pe un servet de hartie.

Frunzele de kale se fierb pentru 5 minute in apa clocotita in care s-a adaugat o lingurita rasa de sare, dupa care se scurg bine si se prajesc in grasimea lasata de bacon. Daca este nevoie, se mai poate adauga putin ulei de masline. Frunzele se prajesc la foc mic, amestecand din cand in cand, pana devin crocante. Dureaza intre 20 si 30 de minute, la final adaugand si usturoiul pisat.

Feliile de toast se taie cubulete si se prajesc intr-o tigaie, cu putin ulei de masline si condimente dupa gust. 

Se amesteca frunzele cu baconul si crutoanele, se rasneste piper proaspat si se stropeste totul cu zeama de lamaie, dupa gust.


Este o salata super buna si satioasa, iar daca chiar vreti sa fiti siguri de asta ii puteti azvarli in varf un ou posat. Comfort food, nu alta! 

Si daca tot am cautat si gasit retete cu kale, iata un link util: food52.com.

Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu