sâmbătă, 16 august 2014

Omleta rulata cu mozzarella si bacon crocant

Hotarat lucru, nu exista mic dejun perfect fara o omleta gustoasa. Cel putin pentru noi. Sau altfel spus, daca omleta nu e... nimic nu e :). Astazi i-a venit randul unei omlete pufoase, cu interior cremos, rulata. Tehnica este preluata de la the one and only Jacques Pepin. The best!


Ingrediente:
  • 3 oua
  • 1 lingura lapte
  • 1 bucatica unt
  • 1 lingura mozzarella rasa
  • parmezan ras
  • cateva felii de bacon afumat
  • cateva rosii cherry
  • ulei de masline extravirgin
  • sare si piper

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingurita de ulei de masline si untul. Ouale se bat cu sare si piper, se adauga laptele si se omogenizeaza, dupa care se toarna in tigaia incinsa. Focul nu trebuie sa fie prea mare. Din cand in cand se aduc la mijloc ouale deja inchegate, avand grija sa nu se prinda de margine si lasand loc compozitiei inca lichide. Cand s-a coagulat intrega compozitie, dar este inca cremoasa deasupra, presaram mozzarella rasa si rulam omleta, dupa care o rastoarnam pe farfurie. Pentru a intelege exact despre ce vorbesc, zic sa urmariti filmuletul:



Se serveste fierbinte si merge numai bine cu putin parmezan ras deasupra, cateva felii de bacon prajit si o salata de rosii gustoasa alaturi (jumatati de rosii cherry, sare, piper, ulei de masline extravirgin si o atingere de busuioc).


Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu