Sparanghelia continua cu o supa crema de... sparanghel, evident :). Mai mult crema decat supa, cu un gust imbogatit de smantana si alaturi de o bucata de paine cu mozzarella gratinata, a fost o cina lejera si arhisuficienta for the two of us.
Ingrediente:
- 1 legatura de sparanghel verde
- 1 ceapa mica
- 200 g smantana lichida 15%
- 2 felii de paine alba
- 2 felii de mozzarella
- sare, piper
Sparanghelul verde, daca este subtire, nu trebuie curatat. Doar se spala si i se indeparteaza capatul lemnos printr-o simpla indoire a tulpinii (face click fix acolo unde trebuie). Varfurile se taie si se pun deoparte iar restul tulpinii se taie felii relativ subtiri.
Varfurile se fierb in putina apa fierbinte, maximum cinci minute, dupa care se scot intr-un bol cu apa rece. Pastram supa.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga tulpinile de sparanghel, calindu-se in continuare. Se adauga supa in care au fiert varfurile, doar cat sa acoperim sparanghelul, se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe pana se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se blenduieste si se amesteca cu smantana lichida.
Se pune din nou pe foc, se adauga si varfurile fierte, se gusta de sare si piper si se mai tine doar cat sa se infierbinte. Daca se doreste mai lichida, se poate dilua cu putin lapte sau supa.
Feliile de paine se prajesc usor in toaster, dupa care se pun intr-o tava, cu cate o felie de mozzarella deasupra, si se gratineaza in cuptor, doua sau trei minute, avand grija sa nu se arda painea.
Punem supa in doua farfurii, cu cate o felie de paine alaturi si... gata masa.
Enjoy! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu