sâmbătă, 28 iunie 2014

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Sau AOP. Sau niste spaghete al naibii de iuti, dar bune, dupa cum ar spune Radu. Si chiar asa... AOP sounds like a cry for help! :)



Ingrediente (2 portii):
  • 200 g spaghete
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • patrunjel verde
  • parmezan

Incepem prin a pune pastele la fiert. Eu am folosit unele integrale, dar se pot pune de oricare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.

In ultimele 5 minute de fierbere ne apucam de sos. Curatam usturoiul si il tocam marunt. La fel si ardeiul. Aveti grija, daca nu vreti sa fie prea iute, nu-l puneti pe tot. Sau puneti mai mult. Oricum, este pe riscul vostru :).

Intr-o tigaie se incing cateva linguri de ulei de masline, se adauga usturoiul si ardeiul si se calesc impreuna aproximativ 2 minute. Se adauga patrunjel verde tocat, dupa gust, iar pentru ca ardeiul meu era verde, am pus si un varf de lingurita de pasta de ardei kapia. Rosie. Sa fie mai multa culoare :). Tot acest amestec se stinge cu o cescuta de apa in care fierb pastele, se amesteca, dupa care se adauga si pastele fierte si strecurate.

Se garnisesc cu patrunjel verde proaspat si putin parmezan. Luati-va la indemana si o bere rece (e buna chiar si fara alcool). O sa aveti nevoie! :)

Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu