duminică, 15 iunie 2014

Pandispan cu visine

Imi place atat de mult aceasta prajitura incat nu o pot rata in sezonul visinelor. Pufoasa, plina de fructe dulci acrisoare, mi se pare desertul perfect. Sau aproape perfect. Radu nu se prea da in vant dupa ea, so lucky me, more for me :).


Ingrediente (pentro o tava cu dimensiunea de 33*21 cm)

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar 
  • 6 linguri de faina
  • 5 linguri unt topit
  • 1 lingura de cacao
  • 500 g visine

Se curata visinele de samburi si se pun intr-o strecuratoare (sucul colectat se poate folosi la o limonada sau un fresh, nu-l aruncati).

Ouale se separa, galbenusurile frecandu-se cu jumatate din cantitatea de zahar pana ce compozitia se spumeaza si se albeste, iar zaharul se topeste. Se adauga si untul topit, usor racorit, si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma impreuna cu restul de zahar pana se obtine o bezea tare si lucioasa, dupa care se adauga compozitiei de galbenusuri si se omogenizeaza usor, cu o spatula, prin rasturnare. Se adauga si faina, doar 5 linguri, amestecand usor in continuare. Un sfert din compozitie se amesteca cu cacaua.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna blatul alb, iar deasupra se pun cu lingura gramajoare din blatul cu cacao. Cu o furculita se imprastie usor blatul colorat. Visinele se amesteca cu restul de faina si se presara peste blat.


Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru aproximativ 20 - 30 de minute, pana cand prajitura se desprinde usor de pe margini sau pana cand o scobitoare introdusa intr-o bucata de pandispan fara fructe iese curata.


Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu