Supa de broccoli este genul de mancare pe care ajungi sa il adori doar daca reusesti sa treci bariera vizuala. Clar nu este cea mai apetisanta mancare, but damn, it tastes sooo good :). E bine ca ne place
mult amandurora, se si face usor, e si healthy, asadar o facem destul de des.
Niciodata dupa o reteta anume. Cel mai important ingredient este broccoli, deci
conditia esentiala este, evident, sa il avem pe Mr. Broccoli, in rest… the (sky)
frigiderul is the limit. Cu armonie si gust :)
De data aceasta am pus:
- aproximativ 750 g broccoli;
- 1 ceapa rosie;
- 1 morcov;
- o lingurita pasta de ardei kapia;
- 200 ml smantana lichida 15%;
- o bucatica de parmezan.
Ceapa se taie julien, iar morcovul
felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se soteaza usor in
ulei de masline dupa principiul “hot pan, olive oil”, impreuna cu pasta de ardei kapia (eu folosesc o pasta facuta de mama mea - ardei kapia macinati si amestecati cu sare), dupa care se toarna
aproximativ 1 l de apa fierbinte si se lasa sa fiarba cam 10 -15 minute, pana
se inmoaie morcovul. In acest moment se adauga si buchetelele de broccoli,
adaugand, daca mai este nevoie, putina apa fierbinte. Nu trebuie sa fie
acoperit de apa, este suficient cam pana la jumatate, altfel va iesi o zeama
lunga, iar noi vrem supa crema :).
Buchetelele noastre de broccoli vor fierbe practic in aburi. Cam 15 minute sau
pana se inmoaie, amestecand usor din cand in cand.
Cand sunt fierte toate legumele
se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se
blenduiesc fara mila. Eu folosesc un blender cu pahar, in care pasez prima data
legumele cu putina zeama in care au fiert. Restul de zeama o adaug putin cate
putin, pana ajung la consistenta dorita. Se pune din nou pe foc, dar doar cat
sa dea un clocot. Se adauga smantana
lichida, pastrand putina si pentru décor, si parmezanul ras, se omogenizeaza si
se potriveste de sare si piper.
Se serveste fierbinte, cu
crutoane de paine, cascaval, blue cheese etc., dupa pofta si imaginatia fiecaruia.
Enjoy! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu