sâmbătă, 21 septembrie 2013

Pasta de masline verzi si ton

Delicioasa si ideala pentru un brunch de weekend sau o cina usoara si rapida, pasta de masline se regaseste des in meniul nostru. Prima data am facut-o inspirandu-ma din bucataria lui Adi Hadean si era facuta din masline negre, iar ingredientul secret era sosul pesto, proaspat facut in casa. De atunci am facut-o de mai multe ori, ba cu masline negre, ba cu masline verzi, cu sau fara pesto, cu anchoix sau extra usturoi, dar niciodata cu ton. Asa ca alegerea de azi a fost una naturala... Pasta de masline verzi si ton :).


Avem nevoie de urmatoarele:
  • masline verzi, fara samburi;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1 conserva mica de ton in ulei de masline;
  • ulei de masline;
  • sare neiodata;
  • piper;
  • oregano.

Reteta este una extrem de simpla si se face in doi timpi si trei miscari. Numai buna pentru niste flamanzi ca noi :) 

Usturoiul maruntit, impreuna cu restul ingredientelor, se pun in blender si se toaca bine. Tonul nu este nevoie sa se stoarca, chiar avem nevoie de uleiul sau. Daca este nevoie, se mai adauga ulei de masline, cat sa se lege pasta. Se asezoneaza cu sare, piper si oregano. Si cu asta, gata pasta. Va rugam poftiti la masa! :)


Merge de minune cu o paine rustica, proaspata si aburinda, cu niste rosii gustoase alaturi si cu un adaos de ardei iute sau amestec de seminte (mie imi place unul de la Sanovita - seminte de dovleac, floarea soarelui, susan si in). Poate si cu niste branza buna... Dar, indiferent de combinatie, musai cu cativa stropi de ulei de masline deasupra. Delicios!



Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu