Cred ca toata lumea stie de tabouleh. Mai ales de cat de bun este :). Pentru cine mai are dubii, va spun ca este o salata de patrunjel avand origini libaneze. Reteta originala are ca ingrediente principale patrunjelul, rosia si bulgurul, dar, la fel ca in cazul altor retete celebre, aceasta cunoaste diverse variatii. Eu, de exemplu, am facut-o cu couscous in loc de bulgur.
Ingrediente:
- 2 legaturi patrunjel
- 1 rosie
- 1 fir ceapa verde
- 1/2 ceasca couscous fiert
- 1 lingurita ulei de masline
- zeama de la o jumatate de lamaie
Pentru a fierbe couscous-ul, se toarna peste acesta apa fierbinte cat sa fie acoperit de un deget si se lasa sa stea acoperit aproximativ 10 minute. La final se amesteca cu o furculita, pentru a opri procesul termic si a-l afana.
Intre timp se pregatesc celelalte ingrediente. Patrunjelul se spala, se zvanta foarte bine, dupa care se toaca marunt. Rosia se curata de seminte, iar pulpa se taie cubulete (de data aceasta am pus trei rosii cherry prunisoare ceva mai mari). Ceapa verde se taie felii subtiri. Se amesteca toate acestea si se adauga uleiul si zeama de lamaie, iar la final si couscous-ul.
Se serveste cu lipie, dar in lipsa merge foarte bine si cu crackers sau o pita proaspata.
Enjoy! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu