joi, 14 noiembrie 2013

Nu-i mare branza!

Duminica nu a fost o zi prea buna pentru Bucatareala 2.0. Astrele nu s-au aliniat conform planului, iar tocanita de pipote, aripioarele picante si crocante si cartofii wedges n-au iesit deloc cum creatorii si-au dorit. Si cand zic deloc e chiar deloc :). Atat de deloc, incat au luat calea tomberonului. Pe principiul totul sau nimic. Si totusi ceva a salvat ziua. Si surprinzator nu un fel de mancare clasic, ci unul nou pentru noi. Si tot surprinzator, ideea a venit de la Radu :). Pasta de caju cu ceapa verde si marar. Un deliciu raw vegan care merita incercat indiferent ca intelegi ceva sau nu din curentul acesta :).


Pasta de caju se face usor, iti trebuie doar putina organizare, caci trebuie sa te pregatesti de cu seara. Adica sa pui la inmuiat peste noapte 300 g alune caju. A doua zi dimineata se scurg de apa si se blenduiesc, adaugand apa, putin cate putin. Aproximativ un pahar, cat sa obtinem o pasta fina. Se adauga o legatura mai firava de marar si 2 fire de ceapa verde, ambele tocate. Se amesteca bine si se da la rece pentru cel putin o ora.

Cu un gust tare apropiat de cel al branzei, este delicioasa cu crackers cu rozmarin si ulei de masline si rosii cherry. Parol! :)


Enjoy! :)

2 comentarii:

  1. Tocmai am făcut această reţetă şi am mâncat la cină. Este bună, o voi repeta.

    RăspundețiȘtergere