duminică, 24 noiembrie 2013

Tartine cu somon afumat

Tartinele cu somon afumat sunt de departe unul dintre felurile de mancare situate undeva sus de tot in topul preferintelor noastre. Merg oricand. Fie pentru un mic dejun bogat, fie pentru o cina rapida si lejera, nu le spunem pas niciodata. :)

Se fac tare simplu si se incepe prin a praji atatea felii de paine cate tartine dorim a face. Pe urma pregatim pasta de branza cu hrean. Asta daca nu avem una gata facuta, cum ar fi cea de la Delaco sau Almette, dar musai cu hrean. Asta pe gustul nostru, dar daca nu va place hreanul puteti sa folositi si o crema de branza natur. Asadar, daca o preparati, trebuie doar sa amestecati branza de vaci cu putina smantana, hrean dupa gust si sare. Pasta astfel obtinuta se intinde pe feliile de paine prajita, iar peste ea se pun bucati de somon afumat si putin marar tocat. Se stropeste totul cu zeama de lamaie si se decoreaza dupa propria imaginatie. Eu am pus extra cate o felie de lamaie pe fiecare, mai ales ca ne place somonul cu multa lamaie. 

Sunt delicioase, mai ales de la trei bucati in sus! De caciula. :)


Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu