Azi dimineață mi-a apărut în news feed această rețetă care m-a cucerit pe loc. Mai ales că aveam în frigider niște bile de mozzarella care mai aveau puțin și expirau și chiar nu aveam nici o idee ce să fac cu ele. Dar ce să faci când n-ai chiar toate ingredientele? Exact! Le înlocuiești cu ce ai :). Așa am ajuns să fac aceste minunate brioșe, foarte aromate și sățioase.
Ingrediente:
Ingrediente:
- 200 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță ierburi de Provence (varianta fără lavandă)
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper
- o mână de măsline tocate
- 1 ou
- 230 ml lapte
- 80 ml ulei de măsline
- câteva bile mici de mozzarella
Se coc la 180 de grade C până se rumenesc deasupra.
Le-am încercat și fierbinți, atât de fierbinți incât ne-am fript limba :), dar cel mai mult ne-au plăcut reci. Pot fi un mic dejun excelent, alături de un pahar de lapte sau un kefir rece.
Enjoy! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu