marți, 27 mai 2014

Escalop de pui cu ciuperci

Ne place puiul, ne plac si ciupercile, asa ca alegerea a fost oarecum naturala atunci cand am dat peste reteta de escalop cu ciuperci a Violetei. Rapid si bun, acestea sunt cele doua caracteristici esentiale ale acestui fel de mancare.



Ingrediente:
  • 4 felii de piept de pui
  • 600 g ciuperci 
  • 100 ml vin alb sec
  • 150 ml bulion
  • sare, piper
  • patrunjel tocat

Feliile de pui se bat usor, se asezoneaza cu sare si piper si se prajesc intr-o tigaie antiaderenta, cu foarte putin ulei de masline. Se scoate puiul si se pastreaza la cald.

In uleiul ramas (la nevoie se mai adauga, dar tot asa, putin) se calesc ciuepercile, taiate felii, pana se inmoaie. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana cand acesta si zeama pe care o lasa ciupercile se evapora. 

Peste ciuperci se adauga feliile de piept de pui prajite si bulionul. Se lasa sa stea pe foc cateva minute, cat sa scada putin sosul si sa se uniformizeze gustul.

A fost delicios cu putin patrunjel presarat deasupra si cu o portie zdravana de orez basmati, simplu, fiert doar cu sare.


Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu