joi, 10 aprilie 2014

Snitele din piept de pui cu parmezan

Nu cred ca inventez eu roata cu aceste snitele, dar sunt atat de bune ca as manca intruna :). Diferenta o face parmezanul, care adaugat in faina le da un gust deosebit.


Toata treaba este extrem de simpla, trebuie doar ceva rabdare si putina atentie. Desi oricata grija ai avea, cel putin o picatura de ulei se gaseste suficient de incapatanata incat sa aterizeze direct pe aragaz. De asta urasc eu partea cu prajitul. Dar din cand in cand, cand pofta e suficient de mare, gasesc si rabdare si grija :).

Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura parmezan ras
  • condimente (sare, piper, nucsoara, boia)

Pieptul de pui se curata de pielitele albe si se taie fasii mai inguste. Se bate usor cu un ciocan. Unul pentru carne, evident :). Mai mult in joaca, caci pieptul de pui e oricum o carne suficient de frageda si nu vrem sa se usuce cumva la prajit. Se sareaza si se pipereaza si se lasa sa stea putin. Intre timp se pregatesc ouale si faina. Ouale se bat bine cu putina sare, piper si nucsoara. Faina se amesteca cu parmezanul, piperul si putina boia. 

Se ia cate o fasie de pui, se trece prin faina, ou batut si se prajeste la foc iute, pana se rumemeneste frumos pe ambele parti. Se scot pe un servetel care sa absoarba surplusul de ulei.



Fragede si aromate, micute si delicate, aceste snitele sunt preferatele mele. 

Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu