E clar, cum a dat usor coltul ierbii si soarele ne-a trimis timid o raza, cum am dat-o pe salate. Doar, doar, o veni primavara cu adevarat. Da, stim ca este de abia februarie si, meteorologic vorbind, nu-i chiar vremea sa vina mironosita primavara, dar tare-o mai asteptam.
Andivele au intrat relativ tarziu in meniul nostru, dar ne-au placut atat de mult ca au primit rezidenta permanenta :). Deocamdata, sub forma de salata. Fie cu prosciutto, fie cu piept de pui la gratar, restul ingredientelor pentru salata de andive sunt putine si cam aceleasi... dressingul din iaurt cu mustar cu boabe intregi si fasiile de parmezan. Ati auzit de vreo reteta mai simpla de salata? Probabil :), dar zicem sa o incercati si pe aceasta. Merita!
Ingrediente (pentru 2 portii):
- 3 andive medii
- 2 felii piept de pui la gratar
- 1 iaurt mic
- 1 lingurita mustar cu boabe intregi
- parmezan
- 2 rosii cherry
- piper
Andivele se curata de frunzele exterioare, se trec printr-un jet de apa rece, dupa care se desfac si celelalte frunze si se taie fasii. Se face dressing-ul amestecand iaurtul cu mustarul si se toarna peste andive. Se amesteca bine, asigurandu-ne ca toate frunzele sunt atinse de sos, dupa care se adauga si pieptul de pui, taiat cubulete. Se amesteca din nou, de data aceasta usor, si se imparte in doua boluri. Deasupra se presara piper proaspata macinat si se asaza fasii de parmezan si cate o rosie cherry taiata felii.
Cu o felie proaspata de paine, devine o masa completa. Si delicioasa :)
Enjoy! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu