vineri, 10 ianuarie 2014

Oua de prepelita in sos picant de rosii

Cu dor de o Shakshouka clasica, delicioasa si satioasa, dar cu dorinta de a mai taia din grasimi si prajeli, am recreat reteta in varianta light. Si spunem amandoi, cu mana pe inima, nu e cu nimic mai prejos decat varianta originala.

Ingrediente:
  • 1 conserva de rosii cubulete
  • 1 lingurita pasta ardei kapia cu sare
  • 12 oua de prepelita
  • condimente (chili, cimbru, busuioc, oregano - uscate)

Rosiile se amesteca cu pasta de ardei si condimentele si se tin pe foc, intr-o tigaie antiaderenta (fara a adauga ulei), pana scade putin sosul format, dupa care se adauga ouale, unul cate unul. Se gatesc in continuare, sub capac, pana se incheaga albusul, dar galbenusul este inca moale.



Se servesc fierbinti, cu patrunjel tocat si o bucata de paine proaspata. Unii, nu zic cine :), isi mai pun si putina branza de burduf pe paine. Delicioasa combinatia!


Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu