vineri, 17 octombrie 2014

Quesadilla cu pui si ardei copt

Dupa modelul de aici, adica ce mai gasim prin frigider :), am facut de data aceasta o quesadilla cu resturi de friptura de pui, cateva fasii de ardei copt ramas de la o salata, o mana de masline kalamata fara samburi (nu lipsesc aproape niciodata din frigiderul nostru :)) si, bineninteles, cascaval.


Ingrediente (2 portii):
  • 2 lipii mari
  • resturi de friptura de pui
  • 1 ardei capia copt
  • masline kalamata
  • cascaval
  • sare, piper


Pe cate o jumatate de lipie se aseaza toate ingredientele, dupa care lipia se pliaza in doua si se coace intr-tigaie grill incinsa bine. Pentru a se presa bine, am folosit o oala de fonta suficient de grea, pe care am pus-o direct peste lipia impachetata. Dupa 3 - 4 minute se intoarce si pe cealalta parte si se mai tine pe foc cam 1 - 2 minute.

Se taie in triunghiuri si se serveste cat este fierbinte, alaturi de un sos rosu, usor picant sau orice sos preferati. Noi preferam sa combinam smantana cu mustar, ketchup de casa si un strop de tobasco. Sau puteti incerca varianta aceasta, cu hrean. 

Enjoy! :)

Un comentariu:

  1. Sunt practice retetele acestea gen "ce mai gasim prin frigider", Si suna bine...

    RăspundețiȘtergere