duminică, 20 iulie 2014

Pui piri piri cu legume la tigaie

Piri piri este un amestec de condimente (paprika, oregano, ghimbir, cardamom, usturoi, ceapa, chilli si sare de mare) de care am tot auzit, dar nu am apucat sa-l folosim. Pana azi. A fost dragoste la prima imbucatura :). 


Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 1 lingurita cu varf amestec de condimente piri piri
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 10 rosii cherry
  • 1 lingurita de susan

Pieptul de pui se taie bucatele potrivite si se amesteca cu mixul de condimente, uleiul de masline si zeama de lamaie. Se lasa la marinat, intr-un vas acoperit, la frigider, pentru cel putin o ora.

Se scoate puiul din frigider si se lasa cam jumatate de ora afara, sa ajunga cat de cat la temperatura mediului. Intre timp se pregatesc legumele. Pentru inceput se taie dovlecelul cubulete, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Morcovul se curata si se taie felii subtiri, ardeiul cuburi, ceapa julienne, iar rosiile cherry jumatati.

Intr-o tigaie antiaderenta, incinsa, se rumeste, intr-o lingura de ulei de masline, pieptul de pui, dupa care se scoate si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se calesc usor, adaugand, pe rand, morcovul, ardeiul gras, dovlecelul, ceapa si jumatatile de rosii cherry. La final se adauga si bucatile de pui si susanul si se mai tine pe foc cateva minute. Nu a mai fost nevoie de extra sare, fiind suficienta cea din amestecul de condimente si dovlecel.

Cum spuneam, a fost love at first bite :), si a mers de minune cu putin orez fiert, simplu.

Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu