sâmbătă, 16 august 2014

Flori de dovlecel umplute cu ricotta

Florile de dovlecel umplute si pregatite pane sunt un meniu perfect pentru weekend. Pregatirea lor este oarecum minutioasa, dar merita, caci textura fina si gustul delicios imbogatesc orice meniu. Parca mananci dovlecei pane, dar cu un gust mult mai delicat.


Ingrediente:
  • aproximativ 30 flori de dovlecel mai mici (sau 20 mai mari)
  • 250 g ricotta
  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • apa minerala
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 100 g iaurt grecesc
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper

Se spala cu grija florile si se lasa sa se zvante pe un prosop de bucatarie. 

Intre timp, se pregateste umplutura. Ricotta se amesteca cu un ou, patrunjelul tocat, sare si piper, dupa gust. 


Cu ajutorul unei lingurite, desi ideal ar fi sa folositi un pos, se umple, cu foarte mare grija si atentie, interiorul florilor, nu foarte tare, dupa care se roteste usor varful acestora, astfel sigiland cat de cat umplutura.

Pentru aluat, se bate restul oualor cu faina si un praf de sare, dupa care se adauga apa minerala rece, putin cate putin, pana se obtine o compozitie usor mai consistenta decat cea pentru clatite. Apa minerala se poate inlocui foarte bine si cu bere.

Florile umplute se trec prin aluat si se prajesc in ulei incins, pana se rumesc pe toate partile. Se scot din tigaie pe servete absorbante, dupa care se servesc fierbinti cu un sos de iaurt cu usturoi (usturoiul pisat se freaca cu foarte putina sare gunjoasa si ulei de masline, dupa care se amesteca cu iaurtul) si paine proaspata.


Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu