joi, 9 martie 2017

Piept de pui în sos de smântână cu spanac și roșii uscate

Rețeta ce urmează este pe cât de simplu de făcut, pe atât de bună. Un adevărat deliciu!

  • 1 piept de pui feliat
  • 100 g spanac proaspăt 
  • câteva roșii uscate
  • 2 căței de usturoi
  • 200 ml smântână lichidă
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Feliile de piept de pui se asezonează cu sare și piper și se rumenesc pe ambele părți în ulei de măsline. Se păstrează la cald. 

Într-o cratiță încăpătoare se încinge puțin ulei de măsline și se adaugă frunzele de spanac, tăiate fâșii. După vreo trei minute se adaugă și roșiile uscate mărunțite și usturoiul feliat, iar după alte două minute, smântâna lichidă. Se ține pe foc până se îngroașă puțin sosul, după care se adaugă și feliile de piept de pui. 

Atât! V-am spus că e simplu, nu? Mai repede faci această mâncare decât să-i spui denumirea :). Noi am mâncat puiul cu niște cartofi fierți și ulterior rumeniți puțin în cuptor. O foarte bună combinație, dar la fel de bine merg niște paste sau un orez fiert, simplu.

Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu